ArtPeople

Camilla Plum
Camillas køkkenhave

Man kan dyrke sine egne grøntsager af mange forskellige grunde: for at få noget at spise, fordi grøntsagerne smager uendeligt meget bedre, fordi man får hænderne op af lommen, måske kommer i ret god form, får frisk lu . Men den egentlige grund er en anden: Man gør det, fordi det er dejligt, smukt, velsmagende, godt for miljøet og for både tanker og muskler, og så er det altså ikke ligefrem raketvidenskab. I Camillas køkkenhave  ndes blå karto er, stribede rødbeder og græskar så store som hoppeborge. Tomater i alle farver – også røde; ærter, som de skal være – søde og sa ige; asparges, der smager, så man ikke tror, man nogensinde har smagt en asparges før.

Bogen er til den garvede og til nybegynderen; vi tager hele turen og bliver oplyst, underholdt og får mundvand og virkelyst hele vejen igennem.

Den handler om grøntsager og urter, deres kulturhistorie, dyrkning, sorter, økologi, fælder og glæder og lidt om, hvordan man spiser dem.

Bogen bygger på stærkt bearbejdede og reviderede tekster fra Camilla Plums bog Grønt fra 2003. Gennemillustreret med fotogra er af Anne-Li Engström.

BOG FAKTA

ISBN: 9788771088687
People's Press 2012

AF CAMILLA PLUM