ArtPeople

Niels Christian Frederiksen
Europas bedste - Historien om EM i fodbold

De fleste husker Spaniens drømmefodbold under EM-slutrunden i 2008. Nogle vil helt sikkert også erindre billedet af den stortudende Cristiano Ronaldo, der trøstes af legenden Eusébio efter finalenederlaget til Grækenland i 2004. Og mange her til lands vil aldrig glemme Peter Schmeichels fænomenale parader eller John Faxe og Kim Vilforts to scoringer i EM-finalen mod tyskerne i 1992. Men hvad med Marco van Bastens fantastiske flugter fra spids vinkel i EM-finalen mod Sovjetunionen i 1988? Michel Platinis ni scoringer under EM i 1984? Og Antonin Panenkas berømte lob i straffesparkskonkurrencen i finalen i 1976 mod de vesttyske verdensmestre?

I Europas bedste, der er skrevet af sportsjournalist og -kommentator Niels Christian Frederiksen, får du lov til at opleve disse – og mange andre – uforglemmelige øjeblikke igen. Bogen indeholder et væld af skæve anekdoter, historiske baggrunde og talrige portrætter af de største spillere og trænere, som har bidraget til at gøre EM til den vigtigste landsholdsturnering næstefter VM.

Bogen består af 13 fyldige kapitler, der skildrer samtlige EM-slutrunder i historien fra den første i 1960 til den seneste i 2008. Du får desuden detaljerede resultatoversigter, kampfakta fra finalerne og meget mere, og bogen kan dermed også bruges som et historisk opslagsværk.

BOG FAKTA

ISBN: 978-87-7108-771-0
People's Press 2012

AF NIELS CHRISTIAN FREDERIKSEN