ArtPeople

Peter Bennett og Maria Haaning
Ham & mig – født som dreng, genfødt som kvinde

Som kun 18-årig gennemgik Maria Haaning som den yngste dansker nogensinde en kønsskifteoperation, der skulle opfylde hendes livslange drøm om at leve i den krop, hun burde være født i. Vejen til operationen var lang og var to gange ved at koste Maria livet. Men i dag lever hun som den kvinde, hun hele livet har følt, hun er.

I bogen giver Maria et ærligt indblik i, hvordan det er at leve som freak og være udstødt af sin skoleklasse, sin familie og samfundet omkring sig. Samtidig giver Maria sin opskrift på, hvordan man kommer igennem et sådant helvede af selvhad, tæsk, fornedrelse og ensomhed. Maria fortæller levende, hvordan hun selv i bogstaveligste forstand lagde sit gamle jeg fra sig og begyndte et nyt liv som et nyt menneske – et menneske, hun er gået gennem ild og vand for at blive lavet om til.

"Ham og mig" er både velfortalt og nødvendig. Den tager hul på en problemstilling, som er alt andet end ligetil, og som udfordrer både medicinsk, psykologisk, socialt, juridisk og eksistentielt.
Politiken

BOG FAKTA

ISBN: 978-87-7108-865-6
People's Press 2012