ArtPeople

Richard Montanari
Skuespilleren

PSYCHO ruller over skærmen. Da den når til den berømte brusebadsscene, begynder billedet at flimre. Sort skærm. Så kommer billedet igen. Et andet badeværelse, dårligere billedkvalitet. En kvinde står bag et bruseforhæng og tager bad. En gammel dame træder ind i billedet. Hun har en stor kniv i hånden. Hun trækker forhænget til side og dolker den badende kvinde talrige gange. Dette er ikke en filmklassiker, det er virkelighed. Så flimrer billedet på ny. Og den rigtige Hitchcock fortsætter ... En frygtindgydende morder render omkring i Philadelphia og kopierer berømte filmmord. Det begynder med Psycho, så følger scenen fra Farligt begær, hvor Glenn Close bliver skudt, og sådan fortsætter det – ny film, nyt mord.

For drabsafdelingen i Philadelphia-politiet er sagen ikke bare ny og alarmerende; den ligner heller ikke noget, man har set før. Med filmhistoriens mange spektakulære mord in mente, er udsigterne skræmmende. Og SKUESPILLEREN – som morderen hurtigt døbes – er en udspekuleret djævel, der kun efterlader få spor. Jessica Balzano bliver sat til at lede sagen, mens makkeren Kevin Byrne er på orlov efter at være blevet livsfarligt kvæstet i en tidligere sag (ROSENKRANSMORDENE).

Men Byrne ligger ikke stille, gamle regnskaber skal gøres op, og mens Jessicas efterforskning gradvist indkredser den maskerede morder, begynder sporene at krydse hinanden. Byrnes fortid griber ind i Jessicas jagt på SKUESPILLEREN, og før nogen af dem kan gribe ind, er scenen sat til den sidste, afgørende dødsscene. Mens kameraet kører...

Læs mere om alle vores krimier på Krimifan.dk >>

En overraskende politithriller, der griber godt fat i nerverødderne.
MetroXpress
Skuespilleren er effektiv og fermt underholdende The All American Way.
Politiken

BOG FAKTA

ISBN: 978-87-7055-956-0
People's Press 2010

AF RICHARD MONTANARI