ArtPeople

David Mitchell
Skyatlas

På en strand på en fjerntliggende ø i Stillehavet støder den unge amerikaner Adam Ewing på en engelsk læge, der kravler rundt og leder efter tænder. Lægen mener at vide, at kannibalerne har holdt deres festmåltider netop her, og tænderne, som de har spyttet ud som kirsebærsten, vil han nu bruge til gebisser til den engelske adel.

Adam Ewings Stillehavs-dagbog er den første af de seks fortællinger, der udgør David Mitchells storslåede SKYATLAS. Den strækker sig videre gennem mellemkrigstidens Belgien og 1970’ernes Californien til nutidens London, fremtidens Østen og en endnu fjernere fremtid, hvor den sidste rest af civilisation er ved at gå under.

Skyatlas spænder ubesværet fra den historiske roman over thriller og komedie til science fi ction. Fortællingerne giver hver især genlyd ned gennem historien og samler sig til ét stort eventyr om prisen for menneskets stræben efter storhed og magt.

Skyatlas er oversat af Svend Ranild

Det er en af de bedste fornemmelser, der findes. At læse i en bog, der ikke bare er god, men for hver side får det til at suse i nervespidserne, når man bliver ført nye fantastiske steder hen.
Politiken

BOG FAKTA

ISBN: 978-87-7108-471-9
People's Press 2012
Oversat af Svend Ranild

AF DAVID MITCHELL