ArtPeople

Simi Jan
Til te hos Taleban

I næsten fem år boede TV’s korrespondent Simi Jan i nogle af verdens farligste lande, Pakistan og Afghanistan. Det blev ikke alene en intens kærlighedsaffære med de to nationer, men også en personlig rejse, hvor hun fandt sin egen snørklede historie og identitet midt i krigen.

Simi Jan mødte hævntørstige talebankrigere og sexede fotomodeller. Fik tilbudt ægteskab af en grønøjet mullah og var hjemme hos en mor, der er parat til at miste sin søn i hellig krig. Hun oplevede arrangerede ægteskaber – mellem kristne – og drak te hos ”Talebans Godfather”, der trænede hellige krigere i Afghanistan i 1980’erne.

Til te hos Taleban er Simi Jans personlige og stærke beretning om en evig søgen efter den anden side af historien. Om hvordan kampen mod terror påvirkede og forandrede de to lande i de skelsættende år, hun boede der. Og om at møde grænseløs gæstfrihed fra fremmede, der lever midt i en anden virkelighed.

Simi Jan er hædret med Berlingske Fonds Journalistpris 2012. Hun er modtager af Dansk Kvindesamfunds Mathildepris 2012 og blev i 2008 kåret som Årets TV-Talent.

Paradokser, nuancer og små menneskelige fortællinger, der sjældent når frem i mediebilledet, (...) skærper læserens sanser for en region, der ellers kun er kendt for terror og krig
Politiken
"Simi Jan har det hele: mod, dristighed, kulturkendskab, sprogkundskaber, det rette køn og en mor, der selv er alle mønsterbryderes moder … Simi Jans baggrund betyder, at rigtig meget af den støj, der som oftest er på linjen mellem journalisten og de lokale, er fraværende."
Weekendavisen
Berlingske Tidende
En bog til eftertanke. Og en bog, der giver håb
Vejle Amts Dagblad

BOG FAKTA

ISBN: 978-87-7137-031-7
People's Press 2012


FOREDRAG