ArtPeople

Jan Kjær og Merlin P. Mann
Taynikma 1 - Mestertyven

Drengen Koto tager til byen for at skaffe penge til familien, men da han kommer i lære hos en gammel mestertyv, opdager han sine mystiske skyggekræfter og forstår, at han ikke blot skal redde sin mor og far, men hele verden.

En unik blanding af tekst og tegninger
Taynikma fortælles gennem en helt ny kombination af billeder og det skrevne ord. Ved at blande normal prosa med mangainspirerede tegneseriesekvenser udfolder historien sig både visuelt fængende og med fortællemæssig dybde. Halvt tegneserie, halvt bog – tekst og billeder arbejder sammen med hver deres styrke. Tegningerne suger læseren til sig, mens bogteksten giver personerne og fortællingen fylde og liv.

Læsning af lyst
Manga-målgruppen er typisk drenge på 8-12 år; en alder hvor man har lært at læse, men ikke nødvendigvis lært at elske det. Taynikma benytter tegneseriens umiddelbare appel til at indfange den spirende læser, for så gennem teksten at åbne et fantasifuldt og uimodståeligt univers og persongalleri.

10 afsnit
Taynikma er en historie på 10 bind. Hver bog er 64 sider, pakket med historie, tegneskole, baggrund og andet - det hele i farver

I første bind drager den 14-årige Koto ind til storbyen for at sælge et gammelt arvestykke - hvis han ikke skaffer en masse penge, ryger han og forældrene nemlig på gaden til den kolde vinter i bjergene.

Men i storbyen Klanaka er både soldater og tyve ude efter hans arvestykke, så Koto bliver snart rodet ud i store problemer. Og i skyggen venter nogen, der har endnu større planer for ham.

Action helt oppe på tåneglene. ’Taynikma’ har potentiale til kult.
Politiken