ArtPeople

Per Wennick
Grevinden på tredje

Den 96-årige excentriske millionøse Erna Hamilton blev nærmest folkeeje, da den prisbelønnede dokumentarist Per Wennick fik lov til at komme inden for i hendes hjem og kigge i grevindens familiealbum, der sammen med billede- og lydklip fra tiden anslår stemningen fra 20’ernes Københavnske jetset.

I programmet "Grevinden på tredje" fortæller Erna Hamilton om sit lange liv, der har været både tæt på og langt fra et helt århundredes begivenheder. Og hun fortæller det vittigt og med et skarpt blik for sine omgivelser og menneskerne omkring hende. Grevinden var humoristisk, godgørende og påholdende, provokerende og til tider fræk.

DVD’en indeholder desuden programmerne:

”Grevindens Arving?” – beretningen om en svensk mand, der påstår, at han er Erna Hamiltons barnebarn og arving. Og så vælter skeletterne ud af skabene: hemmeligt stemplede dokumenter, løgne, fortielser, bedragerier, retssager og menneskelig tragedie.

”Varvara – uden mors velsignelse” - dokumentaren om Varvara Hasselbalch, Danmarks rigeste pige, der voksede op i et palæ med 97 værelser og 14 tjenestefolk - og en hensynsløs mor. Modsat veninden Erna Hamilton, engagerede hun sig dybt i andre mennesker, blev fotograf og krigshelt – mens formuen langsomt svandt ind.

UDGIVELSES FAKTA

Udgivelsesår: 2011